Nolan Patrick sa trápi. Vydrží Philadelphii trpezlivosť?

„V prípade Nolana Patricka je náročné povedať, kde by mala skončiť trpezlivosť a kde by mali začať obavy,“ konštatuje Mike Sielski z denníka The Philadelphia Inquirer. Nádejný útočník sa vo svojej nováčikovskej sezóne trápi.

Patrick bol dlho považovaný za potenciálnu draftovú jednotku pre rok 2017. New Jersey však pre jeho minulosť so zraneniami nechcelo riskovať, a tak si ho až z druhého miesta vybrala Philadelphia. Tá mu dala šancu hrať v NHL hneď po drafte.

Veľká kanadská juniorská hviezda však doteraz strelila len dva góly v 30 zápasoch. Okrem toho jej na konte svieti päť asistencií, tri mínusové body a desať trestných minút.

Patrick dostal v utorkovom derby proti Pittsburghu šancu odohrať až 15 a pol minúty po tom, čo bol jeho čas obmedzený v dvoch dueloch po sebe pod deväť a pol minúty. Gólové ani bodové suchoty však neukončil a zaznamenal len jednu strelu.

Na obhajobu hráča treba povedať, že po dvoch letných operáciách brušného svalstva a otrase mozgu z úvodu sezóny nemusí byť sám sebou. Navyše, stále má len 19 rokov a nie každá hviezda z juniorky dokáže byť vplyvným hráčom v NHL okamžite.

„Snažím sa na to príliš nemyslieť,“ skonštatoval Patrick. „Nechcem sa na nič vyhovárať ani nič podobné. Zranenia sú súčasťou tohto športu a jednoducho sa musíte cez ne prebojovať.“

Generálny manažér Ron Hextall si uvedomuje, že pre prestavbu mužstva bude dôležité, aby sa Patrick zlepšil. Netlačí však na neho a snaží sa byť trpezlivý. Je však zlé, keď od mladíka fanúšikovia chcú viac ako len jednu asistenciu v posledných 15 zápasoch?

„Je hráčom, ktorý nám po ofenzívnej stránke môže pomôcť. Je k tomu blízko. Musí len pokračovať v snahe,“ poznamenal tréner Dave Hakstol. „Celá hodnota hráča nemôže spočívať len v bodoch. Nolan musí zabrať, ale je dôležité, aby sa nekládol dôraz len na zbieranie bodov.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL