Hischier prvýkrát narazí na Patricka. Devils svoju voľbu neľutujú

Pred draftovou lotériou mali Devils piate najväčšie šance na zisk draftovej jednotky, a tak si generálny manažér Ray Shero nemyslel, že si bude pred draftom vyberať medzi Nolanom Patrickom a Nicom Hischierom. Osud to však zariadil inak.

New Jersey vyhralo lotériu a nakoniec uprednostnilo Hischiera, ktorý sa stal prvou švajčiarskou jednotkou na drafte NHL. Patricka si z druhého miesta vybrala Philadelphia. Tá v sobotu zavíta do Prudential Center, a tak sa obaja stretnú po prvýkrát v NHL.

Devils vstúpia do zápasu spokojní s rozhodnutím, ktoré urobili. Hischier je síce najmladším hráčom v lige, ale v 41 zápasoch zaznamenal osem gólov a 18 asistencií, aby pomohol tím postúpiť z posledného miesta vo Východnej konferencie na tretie v Metropolitnej divízii.

Patrick medzitým nemal veľký vplyv na Flyers a v 33 zápasoch nazbieral len osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Deväť zápasov vynechal pre zranenie hornej časti tela. Aj napriek tomu však Shero varuje, že na jeho odpísanie je priskoro.

„Nesúďme Nolana Patricka ani Nica Hischiera. Sú to len deti a budú z nich dobrí hráči. Pokiaľ ide o nás, my sme s Nicom naozaj spokojní. Mali sme skutočné šťastie, že sme vyhrali lotériu. Dalo nám to ďalšie možnosti. Nico je však fantastický. Viem, že aj z Nolana Patricka bude dobrý hráč,“ uviedol Shero pre klubový web.

Medzi lotériou a samotným draftom si Shero preveril adeptov na draftovanie. Cestoval do Švajčiarska za Hischierom i do Winnipegu za Patrickom. Okrem nich sa stretol aj s fínskym obrancom Mirom Heiskanenom a kanadským obrancom Calem Makarom. Nakoniec sa však stále vracal ku Švajčiarovi.

„Skutočne to bolo o jeho zručnostiach, ktoré sa nám hodili a o jeho kreativite. Jeho ročník v Halifaxe, ktorý sa ako podceňovaný tím dostal do play-off, bol dôležitou súčasťou rozhodnutia. A určite boli faktorom aj juniorské majstrovstvá sveta, v ktorých viedol outsidera zo Švajčiarska,“ povedal Shero, ktorého doterajšie výkony draftovej jednotky uistili vo viere, že sa z Hischiera stane veľký hráč.

„Bude skutočne zábavné sledovať Nicov rozvoj na ľade i mimo neho. Uvidíme, ako bude zvládať veci, keď bude starnúť. Určite sa nám však veľmi hodí a bol pre nás skvelou posilou. Uvidíme, ako sa to nakoniec celé vyvinie,“ dodal generálny manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL