Coglianova železná séria končí nešťastne: Suspendáciou + video

Cesta Andrewa Cogliana za rekordom Douga Jarvisa v počte zápasov odohraných bez prerušenia je na konci. Útočník Anaheimu, ktorý od svojho debutu v NHL nevynechal ani jeden zápas, teraz bude absentovať pre trest od Oddelenia hráčskej bezpečnosti.

Cogliano bol v nedeľu suspendovaný na dva zápasy pre jeho nedovolené bránenie a zásah do hlavy útočníka Los Angeles Adriana Kempeho, ktorým sa prezentoval v štvrtej minúte prvej tretiny. Od rozhodcov za svoje konanie dostal pritom len dve trestné minúty.

Hlavný tréner Randy Carlyle po nedeľnom tréningu trval na tom, že zákrok jeho zverenca nebol hodný suspendácie. To už však nezmení nič na tom, že si bude musieť dať po 830 zápasoch pauzu. Je však škoda, že mu „železnú sériu“ ukončil práve takýto prehrešok.

Cogliano, ktorý počas suspendácie príde aj o 32 258 amerických dolárov z platu, sa bude môcť vrátiť do akcie v piatok proti Kings. Viac ako stratené peniaze ho bude mrzieť to, že nebude môcž atakovať rekord Jarvisa, od ktorého ho delilo 134 zápasov. Najdlhšiu aktívnu sériu prenechá Keithovi Yandlovi z Floridy. Ten odohral 676 duelov bez prestávky.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL