Boli aj slzy. Cogliana mrzí, ako sa skončila jeho železná séria

Útočník Anaheimu Andrew Cogliano bol suspendovaný na dva zápasy. Tento trest nevedel ľahko prijať najmä preto, že mu ukončil dlhú a vzácnu sériu odohraných zápasov bez prestávky.

Cogliano od svojho debutu v NHL nevynechal až do pondelka ani jeden zápas a jeho železná séria trvala 830 stretnutí. Len 134 zápasov mu chýbalo do rekordu Douga Jarvisa, ktorý mohol dosiahnuť v úvode sezóny 2019/20, ak by zostal zdravý.

„Je to ťažká pilulka na prehltnutie, nebudem vám klamať,“ priznal pre Fox Sports s tým, že počas celého rozhovoru bojoval so slzami. „Hrával som tvrdo a bojoval som. Som v tom profesionálom a teraz som po takej dobe vynechal zápas.“

Suspendácia za zákrok na Adriana Kempeho zo sobotného duelu proti Los Angeles, ktorá bola podľa trénera Randyho Carlylea príliš prísna, ukončila štvrtú najdlhšiu sériu odohraných zápasov po sebe v histórii NHL. Samotný útočník ju nečakal a dúfal, že sa jej vyhne.

„Myslím si, že som išiel do kontaktu trochu neskoro. V tom som urobil chybu. Myslím si však, keď sa zameriame na samotný bodyček, že sa moje telo počas celého zákroku nezmenilo. Ramená som mal dole, lakte pri tele, kolená zohnuté, bol som stále v rovnakej pozícii. On sa snažil prejsť krížom cezo mňa, čo viedlo ku kontaktu jeho hlavy s oblasťou hornej časti môjho chrbta. Tak to vidím ja. Ani sa nezranil a zápas dohral,“ povedal smutne Cogliano.

„Po zápase mi Bob (Murray) povedal, že budem mať telefonický pohovor. Bol som prekvapený, pretože predtým nikto ten zákrok po zápase ani len nespomenul. Ani túto možnosť. Boli tam médiá, ktoré o tom vôbec nehovorili. Preto ma to prekvapilo. Najskôr som premýšľal, čo sa stalo a či som urobil niečo zlé.“

„Samozrejme, že na ľade nechcete nikoho zraniť. To je fakt. Hrávam tu už 11 rokov a to je jedna vec, za ktorou si stojím a som rád, že dohral ten zápas. Ja som nemal žiaden úmysel zasiahnuť mu hlavu alebo ho zraniť. Priznávam, že som do kontaktu išiel trochu neskôr, a to spôsobilo niečo, čo bolo pre mňa veľmi nešťastné.“

Samozrejme, suspendácia sa okamžite dostala do pozornosti spoluhráčov, ktorí Coglianovi poskytli podporu. Podporu mu vyjadril aj legendárny Teemu Selänne. Všetci si uvedomovali, že takto sa železná séria skončiť nemala.

„Možno z toho robím veľkú vedu, ale keď sa pozriete dozadu na to, ako každý deň prichádzate na štadión a hráte v každom jednom zápase 11 rokov bez prerušenia, tak to má pre vás určitú hodnotu. Toto je ten posledný spôsob, akým som tú sériu chcel ukončiť,“ dodal Cogliano.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL