Foligno za trest sedel: Je to najhorší pocit na svete

Hlavný tréner Columbusu John Tortorella bol taký sklamaný zo svojho kapitána Nicka Foligna, že ho počas piatkového zápasu posadil za trest na lavičku. Americký útočník po stretnutí priznal, že to nebolo nič príjemné.

Tortorella sa rozhodol potrestať Foligna za lacný faul počas druhej tretiny duelu proti San Jose. Blue Jackets vyrovnali stav zápasu, no Foligno sa prezentoval zbytočným hákovaním. Počas jeho vylúčenia strelil víťazný gól Sharks Kevin Labanc.

„Je to naprd,“ povedal Foligno. „Je to najhorší pocit na svete. Chcete byť na ľade a pomáhať svojim spoluhráčom, hlavne po takej chybe. Bolo skutočne ťažké tam sedieť a sledovať hru, ale takýto štandard má tréner a ja sa musím uistiť, že na zajtra budem pripravený. Toto bola moja chyba, nikoho iného.“

Tridsaťročný rodák z Buffala, ktorý odohral len 14 minút namiesto typických 19, nie je v tejto sezóne mimoriadne produktívny. V prvých 51 zápasoch strelil len deväť gólov a pridal 12 asistencií. Má teda nábeh len na 33 bodov, čo by bola štatisticky jeho tretia najhoršia sezóna po prvých dvoch v súťaži, z ktorých jedna bol skrátená.

Tortorella po zápase povedal, že Foligna nenechal sedieť len pre samotný faul, ale pre „pár ďalších vecí“. Takisto ho nezaujímalo, že hráč nebol s jeho rozhodnutím spokojný. „Nechcem počuť žiadne slová od hráčov, pokiaľ ide o tú záležitosť,“ poznamenal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 02. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL