Coyotes nechcú vymeniť hviezdneho Ekman-Larssona

Hoci sa o jeho možnom odchode v tejto sezóne špekulovalo, hviezdny obranca Oliver Ekman-Larsson nie je na zozname hráčov, ktorých by bol tím Arizona Coyotes ochotný pred pondelkovou prestupovou uzávierkou vymeniť.

Arizonský tím dokonca ani len nepočúva ponuky na dvadsaťšesťročného Švéda, s ktorým sa od 1. júla bude pokúšať predĺžiť zmluvu. Po budúcej sezóne by sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Nepočúvam nikoho a ani nehovorím s nikým o Oliverovi Ekman-Larssonovi okrem jeho agenta, s ktorým sa chceme dohodnúť na predĺžení zmluvy alebo minimálne mať diskusie, aby sme vedeli, na čom je,“ poznamenal generálny manažér Jon Chayka pre klubový web.

Chayka je spokojný s tým, ako „zadák“ zlepšil svoju hru po menej vydarenom úvode sezóny. V 59 zápasoch dokopy nazbieral 29 bodov za osem gólov a 21 asistencií, pričom hráva v priemere až 24 minút na zápas.

„Oliver tu odviedol dobrú robotu. V tejto sezóne mal vrcholy aj pády, ale väčšinou bol hore a v poslednom čase ma skutočne zaujalo, ako sa jeho hra vyvinula. Myslím si, že pochopil to, o čo sa tu Rick Tocchet snaží a systém, ktorým sa pokúšame hrať,“ skonštatoval Chayka.

„Vidím, ako sa jeho hra neustále zlepšuje a myslím si, že vidíme viac z jeho potenciálu ako v minulosti.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL