Niemi mal hororový začiatok sezóny. Záver mu vychádza

Pre Anttiho Niemiho sa začala sezóna 2017/18 doslova katastrofálne. Mal byť stabilnou dvojkou tímu Pittsburgh Penguins, ale dlho sa v ňom po zlom začiatku neohrial. Napokon skončil v Montreale, kde v ostatnom čase vylepšuje dojmy z ročníka.

Skúsený fínsky brankár v prvých troch zápasoch v drese Penguins zaznamenal len 79,8% úspešnosť zákrokov a nelichotivý priemer 7,49 inkasovaného gólu na zápas. Ešte v októbri si krátko zachytal za Floridu, ktorá ho potrebovala len dočasne. Následne opäť skončil na waiver listine, z ktorej si ho stiahol Montreal.

V drese kanadského klubu dostal pre zdravotné problémy Careyho Pricea možno viac priestoru ako sa čakalo. V zápasoch si však prakticky neustále zlepšoval čísla. V súčasnosti už je na slušnej 91,6% úspešnosti zákrokov a jeho priemer inkasovaných gólov na zápas klesol na 3,02.

V závere základnej časti si svojimi výkonmi zlepšuje náladu. V piatok vychytal prvé čisté konto v sezóne a prvé od 22. decembra 2015. V posledných siedmich zápasoch inkasoval len raz viac ako dva góly a pripísal si tri výhry.

„Znamená to pre mňa veľa. O začiatku sezóny som premýšľal veľmi dlho,“ poznamenal Niemi, ktorý má v drese Canadiens 93,6% úspešnosť zákrokov a priemer 2,25 inkasovaného gólu na zápas. Vďaka tomu sa už viac nemusí báť o budúcnosť v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL