Weber hral takmer tretinu sezóny so zlomenou nohou

Skúsený obranca Montrealu Shea Weber vynechal väčšinu aktuálnej sezóny pre zranenie, ktoré si napokon vyžiadalo operáciu. Dva týždne po nej médiám prezradil, že hral aj cez bolesť a s veľkým rizikom.

Tridsaťdvaročný Kanaďan nehral od 16. decembra pre poranenie chodidla, s ktorým 13. marca išiel pod skalpel. V utorok sám povedal, že ho utrpel už 5. októbra v prvom zápase ročníka proti Buffalu, keď zblokoval strelu Jacka Eichela.

Napriek hroziacej operácii odohral 26 duelov, v ktorých zaznamenal šesť gólov a 10 asistencií. Hrával pritom v priemere viac ako 25 minút na zápas. Skôr či neskôr však musel prísť chirurgický zákrok, z ktorého sa má zotavovať pol roka. Na novú sezónu by mal byť pripravený.

Weber priznal, že zranenie bolo ťažké odhaliť pri vyšetrení magnetickou rezonanciou. Aj keď mal nohu zafixovanú šesť týždňov, jeho stav sa nezlepšoval. Neskôr zistil, že si vážne poškodil väzy a utrpel aj zlomeninu. S ňou odohral za dva mesiace 25 zápasov, kým podstúpil operáciu.

Webera najviac mrzí, že nemohol pomôcť tímu, ktorý si tento rok nezahrá v play-off. „Cítim zodpovednosť voči spoluhráčom. V každom zápase hrajú aj za mňa a ja chcem robiť to isté. Nechcem nikoho sklamať, to je pre mňa najdôležitejšie.“


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 28. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL