Lucic: Stále mám toho v sebe veľa

Útočník tímu Edmonton Oilers, Milan Lucic, v nedeľu priznal, že jeho hre chýbala sebadôvera. Tá sa podľa neho najviac podpísala pod to, že zažil ofenzívne svoju najslabšiu sezónu od tej nováčikovskej.

„Od Vianoc som nehral s veľkou sebadôverou,“ priznal Lucic. „Myslím si, že ju len znova potrebujem nájsť, pretože starý ešte nie som. O dva mesiace budem mať 30 a cítim, že toho môžem ponúknuť stále veľa.“

Rodák z Vancouveru má v sedemročnej zmluve platných ešte päť rokov, v ktorých bude zaťažovať platový rozpočet sumou 6 miliónov amerických dolárov. Aktuálny ročník ukončil so ziskom 10 gólov a 24 asistencií. V istom bode ťahal 29 zápasov trvajúce gólové suchoty.

„V tejto sezóne som takmer začal o sebe pochybovať. Spomeniem si hneď na niekoľko šancí, v ktorých bola predo mnou prázdna brána a ja som trafil tyčku, netrafil bránu alebo mi tú strelu zblokovali. Bolo to akoby všetko, čo sa mohlo pokaziť, sa pokazilo,“ poznamenal Lucic.

Nie je tajomstvom, že Lucic vyznáva fyzickejší štýl hokeja. Ten sa však mení a čoraz viac mu dominuje rýchlosť a šikovnosť. Mnohí sa teda pýtajú, či ho nedobiehajú nové trendy, ktorým sa nestíha prispôsobiť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL