Základná časť sa skončila. Kto je favoritom na Cenu Jacka Adamsa?

Po skončení základnej časti sa odborníci z oficiálnej ligovej stránky vrátili k tomu, aby zhodnotili adeptov na individuálne ocenenia. Na úvod sa zamerali na Cenu Jacka Adamsa.

Najväčším favoritom na ocenenie určené pre najlepšieho trénera sezóny je podľa hlasovania 17 odborníkov Gerard Gallant z Vegas. Získal dominantných 85 bodov, o 45 viac ako druhý v poradí, Bruce Cassidy z Bostonu.

Z Gallanta robí favoritom príbeh jeho tímu, ktorý zažíva v tejto sezóne svoju premiéru v NHL. Majiteľ Golden Knights si dal za cieľ postúpiť do play-off do troch rokov, čo sa však podarilo hneď v tej prvej. A nebolo to len s odretými ušami.

„Zlatí rytieri“ získali v základnej časti 51 víťazstiev a nazbierali 109 bodov. Jedným z dôvodov takéhoto úspešného ťaženia bol práve Gallant a jeho prístup k mužstvu. To sa nikdy nepozeralo dopredu ďalej ako za hranicu najbližšieho zápasu.

Po Gallantovi a Cassidym skončili v prvom päťke hlasovania aj Jared Bednar z Colorada, John Hynes z New Jersey a Paul Maurice z Winnipegu.

Výsledky hlasovania: Gerard Gallant, Golden Knights, 85 bodov; Bruce Cassidy, Bruins, 40; Jared Bednar, Avalanche, 36; John Hynes, Devils, 31; Paul Maurice, Jets, 27; Peter DeBoer, Sharks, 10; Peter Laviolette, Predators, 8; Bob Boughner, Panthers, 6; Jon Cooper, Lightning, 4; Barry Trotz, Capitals, 3; Dave Hakstol, Flyers, 2; Mike Sullivan, Penguins, 2; Mike Babcock, Maple Leafs, 1.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL