Crosby prekonal Lemieuxov rekord, Murray tiež prepísal dejiny

Hviezdny útočník Sidney Crosby si v stredu pridal ďalší úspech do svojej bohatej zbierky. Jeho spoluhráč z Pittsburghu, brankár Matt Murray, však tiež dokázal pozmeniť hokejové dejiny.

Crosby pomohol Penguins k výhre 5:0 nad Philadelphiou dvom bodmi. Asistenciou najskôr vyrovnal zápis Maria Lemieuxa v historickom bodovaní tímu v play-off, aby sa potom vďaka gólu stal novým rekordérom.

Doteraz ním bol so 172 bodmi získanými v 107 zápasoch súčasný majiteľ klubu, ktorý doviedol Pittsburgh k dvom Stanleyho pohárom. Crosby má teraz na konte 173 bodov za 62 gólov a 111 asistencií v 152 dueloch. V tejto sezóne má šancu získať štvrtý titul.

Murray sa medzitým stal rekordérom NHL v počte zápasov potrebných na získanie 25. výhry v play-off. Potreboval ich odchytať len 36. Bol teda o jeden zápas rýchlejší ako členovia Siene slávy Bill Durnan, Terry Sawchuk, Gerry Cheevers, Grant Fuhr a Patrick Roy.

Murray zároveň vyrovnal rekord v počte čistých kônt v play-off pred dovŕšením 24. narodenín. Má ich na konte šesť, rovnako ako Sawchuk a Harry Lumley. Ako prvý brankár Penguins zároveň vychytal viac ako jeden „shutout“ v dvoch sériách play-off. Vlani sa mu to podarilo vo finále proti Nashville.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 04. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL