Manželka poodhalila, ako sa Franzen trápi s poranením mozgu

Pre útočníka tímu Detroit Red Wings Johana Franzena nie je život v ostatných rokoch ľahký. Od októbra 2015 nehral svoj milovaný šport a mimo ľadu sa stále vyrovnáva s následkami otrasu mozgu.

Manželka tridsaťosemročného Švéda Cissi Franzenová nedávno napísala na svoj blog príspevok, v ktorom píše o tom, ako sa Johan trápi a ako symptómy otrasu mozgu ovplyvňujú celú rodinu.

„Žiť s manželom, ktorý utrpel zranenie mozgu, nie je jednoduché, je to ako na horskej dráhe. Ja sa však snažím ako viem, aby som nás dostala na lepšie miesto, nie len pre nás dvoch, ale aj pre našich úžasných chlapcov, ktorí si zaslúžia to najlepšie,“ skonštatovala Franzenová.

„Prešiel si intenzívnym liečením na Marcusovom inštitúte mozgového zdravia a ostatný týždeň bol rodinný týždeň, počas ktorého som sa k nemu pripojila. Stále sa vyrovnáva so syndrómami po otrase mozgu a posledné mesiace boli skutočne zlé. Niečo sa muselo stať a som veľmi vďačná, že sme našli toto nové úžasné miesto. Otvorili ho v marci a liečia vojnových veteránov a športovcov s poškodeniami mozgu. Johan bol vôbec ich prvý športovec.“

Franzen sa 10. októbra 2015 pokúsil o návrat po otrase mozgu, ktorý utrpel v januári toho roku. Už je však zrejmé, že ho na ľade neuvidíme, hoci má stále dva roky platné v jeho 11-ročnej zmluve. Za Red Wings odohral dovedna 602 zápasov, v ktorých zaznamenal 187 gólov a 370 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL