Prizná si Chiarelli chybu a pokúsi sa vymeniť Lucica? Existuje pre neho trh?

Jim Matheson z denníka Edmonton Journal si myslí, že ak by sa Oilers teraz pokúsili vymeniť Milana Lucica, mohlo by to znamenať, že si generálny manažér Peter Chiarelli priznal, že urobil chybu, keď s útočníkom podpísal sedemročný kontrakt za 42 miliónov amerických dolárov.

Lucic má vo svojej zmluve klauzulu o nemožnosti výmeny a jeho agent ani Chiarelli špekulácie o možnej výmene nekomentujú.

Reči o jeho odchode začali v priebehu sezóny 2017/18, v ktorej očividne nestíhal tempu hry. Tridsaťročný Kanaďan od 23. decembra strelil len jeden gól. Napriek tomu je však stále druhým ľavým krídlom v hierarchii klubu a Matheson nepredpokladá, že by sa Chiarelli s jeho výmenou ponáhľal.

Oilers by mohli počkať, pred ďalším krokom zvoliť trpezlivý prístup a počkať ešte jednu sezónu, v ktorej by mohol na slabý ročník zareagovať. Ak by mal ďalší zlý ročník, do hry by mohla vstúpiť aj možnosť vykúpenia zo zmluvy.

Takéto riešenie po budúcej sezóne by znamenalo, že by tím musel rozložiť v platovom rozpočte 16 miliónov dolárov počas ôsmich rokov. Výmena bude inak ťažko uskutočniteľná a na druhej strane by musel stáť tím, ktorý by mal množstvo miesta pod platovým stropom a hráča, ktorého by tiež chcel vymeniť.

„Nevidím žiaden trh pre Milana Lucica po tom, čo sa stalo v poslednej sezóne. Nie je to len zlý kontrakt s hráčom, ktorý mal mizerný ročník. Do jeho konca zostáva stále päť rokov. Museli by ste brať hráča s piatimi rokmi a dúfať, že sa zlepší. Myslím si, že Oilers majú len dve možnosti – vydržať ešte jeden rok a čakať, či sa zlepší alebo ho vykúpiť zo zmluvy,“ poznamenal k situácii Craig Button z TSN.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL