Kovaľčuk sa stretne s Bostonom, záujem by mohol mať aj Dallas

Tím Boston Bruins je ďalším záujemcom o služby ruského útočníka Iľju Kovaľčuka. Generálny manažér Don Sweeney v stredu odhalil, že sa plánuje rozprávať s hráčovým agentom.

„Budeme sa rozprávať s jeho kempom,“ povedal Sweeney, podľa ktorého bude na stretnutí aj samotný Kovaľčuk. Nevie však, kedy sa uskutoční. „Má určité kritériá, a tak uvidíme, kam to bude viesť.“

„Je to hráč, ktorý hráva v prvých dvoch útokoch a pomáha presilovke. Je robustný, silný a dokáže strieľať góly. A chce víťaziť. Prichádza sem preto, lebo chce vyhrať. Nemyslím si, že bude s jeho integrovaním do NHL nejaký problém.“

Tridsaťpäťročná hviezda sa chce vrátiť do NHL po piatich sezónach strávených v KHL. Zmluvu nebude môcť podpísať skôr ako 1. júla. Už sa hovorilo o záujme Rangers, Kings, Sharks i Red Wings. Mohol by však prísť aj z Dallasu.

Generálny manažér Stars Jim Nill prezradil, že pozoruje aj situáciu okolo Kovaľčuka, ale nepotvrdil ani nevyvrátil, či s ním bol v kontakte. „Je mojou povinnosťou sledovať, čo je k dispozícii, takže sa rozprávam so všetkými voľnými hráčmi, ktorí sú dostupní, aby som vedel, čo sa deje,“ doplnil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL