Jets dúfajú, že si udržia Stastnyho. Čakajú však najskôr na ligové oznámenie

V súvislosti s tímom Winnipeg Jets sa od skončenia play-off vynára často otázka, či si dokáže udržať služby centra Paula Stastnyho. Generálny manažér Kevin Cheveldayoff na jej zodpovedanie momentálne trpezlivo čaká.

Tak ako ostatných 30 generálnych manažérov, aj on čaká, ako bude vyzerať platový strop pre budúci ročník. Očakáva, že táto informácia bude zverejnená ligou už budúci týždeň, niekedy pred draftom. Začiatkom mesiaca sa hovorilo o rozmedzí 78 až 82 miliónov dolárov. A 4 milióny sú dosť veľkým rozdielom.

Jets inak majú záujem o to, aby Stastny v tíme zostal. S jeho službami boli spokojní, no vedia, že veľa bude závisieť od toho, koľko peňazí budú mať v platovom rozpočte k dispozícii.

„Je to výnimočná osoba. Všetci videli spôsob, akým sem prišiel a mal vplyv na ľade. Mimo ľadu je to skutočný profík a naši hráči ťažili z toho, keď bol tie dva alebo tri mesiace s nami. Vedeli sme však už vtedy, že je tu aj tá obchodná stránka veci,“ poznamenal Cheveldayoff.

Tridsaťdvaročný Američan so slovenskými koreňmi narodený v Kanade sa môže stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom po sezóne, v ktorom zaznamenal 20 gólov a 30 asistencií v 72 stretnutiach. V 17 dueloch play-off pridal 15 bodov za šesť gólov a deväť asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL