Dallas podpísal viacročnú zmluvu s Johnsom, Ničuškin sa vráti

Tím Dallas Stars v piatok predĺžil spoluprácu s defenzívnym zadákom Stephenom Johnsom o ďalšie tri roky. Spolu počas nich zarobí viac než sedem miliónov amerických dolárov. Do Texasu sa vracia aj útočník Valerij Ničuškin.

Dvadsaťšesťročný Johns sa mohol stať 1. júla obmedzeným voľným hráčom po vypršaní dvojročnej zmluvy v hodnote 1,45 milióna dolárov. Nová mu zaručí priemerný ročný plat 2,35 milióna. Do Dallasu prišiel 10. júla 2015 výmenou z Chicaga spolu s Patrickom Sharpom za Trevora Daleyho a Ryana Garbutta.

Johns odohral v jeho tretej sezóne v drese Stars 75 zápasov. Vytvoril si nové osobné maximá s ôsmimi gólmi a 15 bodmi. Tím viedol so 155 zblokovanými strelami aj s 201 bodyčekmi. Za texaský klub nastúpil v NHL na 150 duelov so ziskom 28 bodov.

„Stephen sa postupne stal dôležitým členom našej obrany. Hrá rýchlo i tvrdo a prichádza do najlepších rokov kariéry. Sme radi, že sme si zaistili jeho služby na ďalšie tri roky,“ vyhlásil generálny manažér Jim Nill pre klubový web.

Nil tiež potvrdil, že sa dohodol na podmienkach dvojročnej zmluvy s ruským útočníkom Valerijom Ničuškinom, ktorý v posledných dvoch sezónach hrával za CSKA Moskva v KHL. Oficiálne oznámenie príde najskôr 1. júla. Pred odchodom do Ruska odohral za Dallas 166 zápasov so ziskom 64 bodov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 23. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL