Jack Johnson by sa mal pripojiť k Pittsburghu

Podľa pittsburghských médií by sa mal Jack Johnson stať v nedeľu hráčom tímu Pittsburgh Penguins. Obranca, ktorý hrával naposledy za tím Columbus Blue Jackets, sa 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom.

„Ak by som mohol pridať ďalšieho obrancu, tak by som vstupoval do sezóny spokojný,“ poznamenal generálny manažér Jim Rutherford, ktorý by mal podľa Pittsburgh Post-Gazette podpísať s tridsaťjedenročným Američanom päťročný kontrakt.

Rutherford údajne pripravil pôdu na jeho podpis stredajšou výmenou útočníka Conora Shearyho a obrancu Matta Hunwicka do Buffala za draftovú voľbu, ktorou prečistil platový rozpočet. Obrana bola oblasť, ktorú Penguins chceli v lete vylepšiť.

Johnson odohral v minulej sezóne 77 zápasov, v ktorých zaznamenal tri góly a osem asistencií. V predošlom ročníku nazbieral 23 bodov a v tom aktuálnom sa jeho pozície a v tíme zmenšila, čo vyústilo až v jeho žiadosť o výmenu. Tá sa však nezrealizovala. V play-off nehral.

Rodák z Indianapolisu bol v roku 2005 draftovou trojkou. Zaujal síce Carolinu, ale tá ho ešte pred jeho debutom v NHL vymenila do Los Angeles. V jeho drese hrával do ročníka 2011/12, v ktorom putoval do Columbusu. V doterajších 788 zápasoch získal 278 bodov za 66 gólov a 212 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 06. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL