Sheary sa nevie dočkať, ako si v Buffale zahrá s Eichelom

Conor Sheary sa po výmene do Buffala musel rozlúčiť s hraním po boku hviezdneho kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho, no po strasení šoku z prestupu sa začal tešiť na to, ako si zahrá po boku hviezdy Sabres Jacka Eichela.

„Neočakával som to, ale zároveň sa musíte pozerať aj na pozitíva,“ povedal Sheary pre CP len deň po výmene. „Musím teraz položiť moje roky v Pittsburghu za hlavu. Čaká má nová kapitola života, pred ktorou som super nadšený.“

Sabres potrebovali vylepšiť svoje krídla v prvých útokoch, a preto generálny manažér Jason Botterill uskutočnil výmenu s Penguins. Hoci ňou získal dvoch hráčov, jeho primárnym cieľom bol Sheary, ktorý by mal dostať šancu po boku Eichela.

„Keď hráte s takým hráčom, tak sa mu snažíte čo najčastejšie posielať puk,“ skonštatoval Sheary. „Myslím si, že veľkou súčasťou mojej hry je vytvárať protiútoky a dostávať mojich spoluhráčov z útoku do šancí. Dúfajme, že sa medzi nami vytvorí súhra. Bude to úžasné.“

Buffalo potrebovalo zvýšiť aj svoju produktivitu pri hre piatich proti piatim. Sheary z doterajších 95 bodov získal až 87 v hre v plnom počte. Ďalším jeho prínosom je, že dvakrát získal Stanleyho pohár, a tak prináša aj víťaznú mentalitu a skúsenosti.

„Myslím si, že ak do šatne dokážem priniesť len trochu z tých skúseností z play-off a pokúsim sa zmeniť ich kultúru, tak to bude dobrá vec,“ poznamenal Sheary, ktorý v poslednej sezóne nazbieral síce len 30 bodov, ale v ročníku 2016/17 zaznamenal 23 gólov a 53 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL