Green sa dohodol s Red Wings na zmluve. Blízko k nej je aj Bernier

Obranca Mike Green a tím Detroit Red Wings sa v sobotu dohodli na novej dvojročnej zmluve. Blízko k pôsobeniu v „Hokejovom meste“ má aj brankár Jonathan Bernier. Informuje o tom Ansar Khan z MLive.

Tridsaťdvaročný Green sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom po sezóne, v ktorej zaznamenal 33 bodov (8+25) v 66 zápasoch. Jej záver vynechal pre zranenie krku, ktoré si vyžiadalo aj operáciu.

Green, ktorý si po druhýkrát v kariére zahral aj v zápase hviezd, bol draftovaný v roku 2004, keď si ho Washington vybral z 29. miesta. Doteraz nazbieral 464 bodov (142+322) v 787 zápasoch NHL. Novú zmluvu by mal oficiálne podpísať v nedeľu.

Očakáva sa, že vtedy Red Wings podpíšu kontrakt aj s brankárom Jonathanom Bernierom. Malo by ísť o trojročný kontrakt. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan mal v minulom ročníku bilanciu 19-13-3 s 91,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,85 inkasovaného gólu na zápas. Chytával za Colorado. V play-off kryl len 88,3 % striel.

Darren Dreger ešte informoval, že záujem o obnovenie spojenia Red Wings s Thomasom Vanekom nie je jednostranný. Okrem tímu by ho vraj chcel obnoviť aj rakúsky útočník, ktorý sa v nedeľu stane neobmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL