LaDue podpísal s Kings dvojročnú zmluvu, Kupari nováčikovskú

Tím Los Angeles Kings v piatok predĺžil o dva roky spoluprácu s obrancom Paulom LaDuem a taktiež podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s talentovaným centrom Rasmusom Kuparim.

LaDue podpísal zmluvu, ktorá má ročnú hodnotu 825 000 amerických dolárov. Očakáva sa, že v tréningovom kempe bude bojovať o miesto v treťom obrannom páre po boku Dereka Forborta.

Dvadsaťpäťročný Američan odohral v minulej sezóne za Los Angeles 12 zápasov, v ktorých zaznamenal tri góly a asistenciu. V dvoch dueloch play-off strelil jeden gól. V nižšej AHL odohral 36 zápasov so ziskom ôsmich gólov a desiatich asistencií. V štyroch dueloch play-off nebodoval.

Kupari bol draftovaný kalifornským tímom v tomto roku z celkového 20. miesta. Osemnásťročný Fín má za sebou sezónu, ktorú strávil prevažne medzi mužmi vo fínskych ligách Liiga a Mestis. Za Kärpät Oulu odohral 39 zápasov so ziskom 14 bodov (6+8), za Hermes Kokkola päť zápasov so tiskom štyroch bodov (1+3). V drese juniorského tímu Kärpätu pridal ďalších 11 duelov so ziskom troch gólov a štyroch asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL