Karlsson dostal od Senators ponuku s nedostačujúcimi bonusmi

Tím Ottawa Senators dodržal, čo sľúbil a 1. júla ponúkol svojmu hviezdnemu kapitánovi novú zmluvu. Erika Karlssona však nemohla potešiť nielen hodnota navrhovaného kontraktu, ale aj štruktúra finančných podmienok.

Klub hviezdnemu obrancovi ponúkol osemročnú zmluvu, ktorá s priemerným ročným platom prevyšovala 10 miliónov amerických dolárov, ale končila pred hranicou 11 miliónov dolárov, čo je ročná hodnota novej zmluvy obrancu Los Angeles Drewa Doughtyho.

Podľa informácií Chrisa Stevensona však Senators veľkú väčšinu peňazí navrhli vo forme platu, čo v prípade veľkých hviezd už nebýva zvykom. Väčšinu peňazí totiž získavajú v podobe podpisových bonusov a väčšinou v úvodných rokoch kontraktu. To bol vraj hlavný dôvod, prečo Karlsson ponuku odmietol.

Ponuka Ottawy bola v ostrom kontraste s ponukou, ktorú urobil provinčný rival z Toronta v boji o Johna Tavaresa. Maple Leafs s ním nakoniec podpísali sedemročný kontrakt za 77 miliónov dolárov, pričom 44 miliónov dolárov získa v podobe podpisových bonusov vyplatených v prvých troch rokoch platnosti zmluvy. Jeho reálny plat v každej zo siedmich sezón bude menej ako 1 milión dolárov.

Ottawa dala medzičasom povolenie ostatným tímom komunikovať s agentom Karlssona o potenciálnej zmluve. Ak by nejaká dohoda bola dosiahnutá, potom by sa tímy museli dohodnúť ešte na výmene. Nie je však vylúčené, že Senators prídu s lákavejšou ponukou, ktorú Švéd akceptuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL