Ellis o súbojoch v Centrálnej divízii: Je to ako vojna

Hviezdny obranca Nashvillu Ryan Ellis pre Sportsnet 590 v stredu poukázal na silu Centrálnej divízie i smerovanie Predators, ktoré boli aj faktormi pri podpise jeho novej zmluvy.

Ellis prirovnal súboje v Centrálnej divízii k vojne. A jeho slová o náročnosti a kvalite divízie potvrdzujú aj čísla – jej tímy získali v priemere 98,4 bodu. Pre porovnanie, tímy v Metropolitnej divízii mali priemer 92,1, v Pacifickej 89,1 a v Atlantickej 87,4.

„Západ a hlavne naša Centrálna divízia, každý zápas v nej je vojna a máte s každým tímom aspoň malú rivalitu. Nemôžete si garantovať miesto v play-off. Skutočne musíte každý večer vyjsť na ľad a bojovať. Divízne zápasy sú pre nás o to kľúčovejšie,“ povedal Ellis.

Nashville a Winnipeg skončili v minulej sezóne ako najlepšie tímy NHL, keď nazbierali 117, resp. 114 bodov. Stobodovú hranicu pokorila aj Minnesota. Colorado sa vrátilo do play-off, keď preskočilo St. Louis a Dallas. Na spodku tabuľky sa netypicky ocitlo Chicago. A aj to dokumentuje, aká nabitá je Centrálna divízia.

„Na konci dňa platí, že tieto výzvy milujeme. Je to skvelá liga, je to skvelá divízia a každý večer na to musíte byť pripravení. Tešíme sa na túto výzvu opäť aj v novej sezóne, “ skonštatoval Ellis.

Predators boli po finálovej účasti jedným z top favoritov minulej sezóny a veľa sa od nich bude očakávať aj v sezóne 2018/19. Jedným z dôvodov ostatných úspechov je mimoriadna kvalita v defenzíve. K nej prispieva aj Ellis, ktorý v utorok podpísal s klubom nový osemročný kontrakt.

„Náš tím urobil skutočne niekoľko krokov správnym smerom. Za pár rokov sme prešli od žiadnych banerov v našej aréne po pár za divízny titul, Prezidentovu trofej a aj účasť vo finále Stanleyho pohára. Táto organizácia ide skvelým smerom a ja som toho chcel byť ešte dlhý čas súčasťou,“ dodal dvadsaťsedemročný Kanaďan.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL