Skončí Kronwall po novej sezóne s kariérou?

Skúsený obranca Detroitu Niklas Kronwall vstupuje do posledného roku svojej sedemročnej zmluvy a ešte sa nerozprával s tímom o predĺžení spolupráce. Možno sa ani nebude. Nová sezóna by mohla byť jeho poslednou v NHL.

„Ak by to bol koniec mojej cesty, bol by som viac ako spokojný s tým, aká cesta to bola. Bol by som viac ako vďačný rodine Illitchových a Kennymu Hollandovi za šancu, ktorú mi dali a za to, že som mohol byť celú kariéru v jednom tíme. Uvidíme, čo sa stane,“ povedal Kronwall pre ligový web.

Švéd vie, že v 37 rokoch sa na veci musí pozerať realisticky. Zároveň nie je pripravený na sklonku kariéry opustiť Red Wings a hrať za niekoho iného. Ak by aj mal chuť pokračovať v kariére a Detroit by s ním už zmluvu podpísať nechcel, asi by zavesil korčule na klinec.

„Milujem tento šport a nemôžem o ňom povedať dostatok dobrých vecí. Musíte však byť aj realistom. Viem, kde som, ale neviem, kde budem o rok. Rád by som predĺžil zmluvu o ďalší rok, ale tím sa omladzuje a ja starnem. Hra je rýchlejšia a ja nie som rovnaký hráč ako pred 10 rokmi. Budem sa však počas tejto sezóny byť najužitočnejším hráčom, akým dokážem byť,“ poznamenal.

Kronwall odohral 874 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 80 gólov a 405 bodov. Detroitu je verný od roku 2000, v ktorom ho draftoval z 29. miesta. V prvých 12 sezónach si zahral v play-off a v roku 2008 sa stal aj šampiónom. V ostatných dvoch sezónach však v play-off nehral.

„Nepochybne to boli nedávno ťažké časy. Pár z nás tu bolo dlho a boli sme zvyknutí hrávať v play-off. Beriete to už za samozrejmosť. Ste tým rozmaznaní. Až teraz si však uvedomíte, aké ťažké to skutočne bolo. Mali sme roky, v ktorých sme boli v play-off už v januári. Teraz je to boj v každom zápase. Vyrovnanosť ligy spôsobuje, že je ťažké zostať neustále na vrchole. Robili sme všetko, čo sme mohli, ale nestačilo to. Potrebujeme sa tam vrátiť,“ skonštatoval Kronwall, pre ktorého by bolo bez pochýb pekným koncom kariéry, ak by ešte raz mohol zažiť atmosféru vyraďovacích bojov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL