Giordano: Flames sa stali lepším tímom

Už keď to vyzeralo na obnovenie hokejovej slávy v Alberte, zažili tímy Edmonton Oilers a Calgary Flames v minulej sezóne smutný úpadok. Kým „Olejári“ v lete významné zmeny neurobili, „Plamene“ áno. A kapitán Mark Giordano je z nich nadšený.

Flames sa snažili zareagovať na nevydarenú sezónu aj jednou z najväčších transakcií leta, keď cez draftový víkend získali z Caroliny Noaha Hanifina a Eliasa Lindholma výmenou za Dougieho Hamiltona a Micheala Ferlanda. Výmena podľa skúseného obranca tímu prospela.

„Vždy, keď urobíte takúto veľkú výmenu, tak je to trochu šok, bez ohľadu na to, čo očakávate. My sme tu všetci očakávali zmeny. Mali sme vlani dobrý tím a nedostali sme sa do play-off. Bolo to sklamanie. Zmenili sme trénerov. Vždy je to trochu šok, keď dôjde k takej veľkej výmene,“ povedal Giordano pre Sportsnet.

„Rozprával som sa v lete často s (generálnym manažérom) Bradom Trelivingom, a tak som viac-menej vedel, že rozmýšľal nad rôznymi vecami. Urobil dosť veľké zmeny a ak sa pozriete dnes na našu zostavu, tak sme lepším tímom a sme aj tímom s väčšou hĺbkou.“

Okrem spomínanej výmeny došlo v Calgary aj ku zmene na lavičke, o ktorej Giordano hovoril. Glen Gulutzan sa porúčal a prišiel Bill Peters, takisto z Caroliny. Potom prišlo aj k angažovaniu voľného hráča Jamesa Neala, ktorý podporí útok.

„Ako hráči sme vedeli, že sme minulý ročník nemali úspešný. Bol to ročník so sklamaním. Treliving nám poslal odkaz: ´Nie je to v poriadku´. Ako hráč a tiež kapitán tímu som to videl rád. Teším sa z týchto zmien a som zvedavý, ako nakoniec zapôsobia,“ doplnil Giordano.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL