Zetterberg to nevzdáva: Chystá sa za špecialistom

Henrik Zetterberg ešte očividne nie je pripravený rozlúčiť sa s hokejom. Skúsený útočník si chce dať problematický chrbát do poriadku, aby si ešte mohol obliecť súťažný dres tímu Detroit Red Wings.

Tridsaťsedemročný Švéd v minulej sezóne pre chronické problémy s chrbtom vynechával tréningy a letnú prípravu mal značne obmedzenú. V apríli povedal, že s najväčšou pravdepodobnosťou vynechá tréningový kemp i úvod základnej časti.

Mnoho ľudí špekulovalo o budúcnosti Zetterberga a jeho augustové vyhlásenie ich len podporilo. Hráč však podľa denníka Detroit Free Press chce v kariére ešte pokračovať, a preto sa na budúci týždeň stretne so špecialistom, doktorom Frankom Cammisom. Ten ho v roku 2014 operoval.

„Pozná jeho chrbát ako nikto iný. Uvidíme, čo nám povie. Potom sa rozhodneme, či budeme potrebovať aj iný názor,“ poznamenal generálny manažér Red Wings Ken Holland, ktorý sa už pripravuje na život bez Zetterberga.

„(Tréner Jeff) Blashill a ja sme sa rozprávali počas celého leta o podobe nášho mužstva s Henrikom v zostave a aj o tom, ako by vyzeralo bez neho. Vieme, že na začiatok sezóny pripravený nebude.“

Zetterberg odohral v minulej sezóne všetkých 82 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a pridal 45 asistencií. V pomaly sa končiacej kariére odohral 1 082 stretnutí, v ktorých nazbieral 960 bodov za 337 gólov a 623 asistencií. Celú kariéru bol verný „Červeným krídlam“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL