Seattle má dohodu o aréne, v hre sú aj noví investori

Investičná skupina, ktorá chce priviesť organizáciu NHL do Seattlu pred sezónou 2020/21, v stredu oznámila správu o pozitívnych vývojoch v jej snahe.

Skupina Oak View a mesto Seattle vyrokovali niekoľko kľúčových dohôd týkajúcich sa renovácie miestnej KeyArény, ktorá by mohla byť domovom nového hokejového tímu.

Dohody, medzi ktorými je aj dlhodobá nájomná zmluva, sa teraz posunú na schválenie mestskému zastupiteľstvu. Ak ich jeho členovia schvália, po formálnej stránke už nebude nič stáť v ceste renovácii haly v hodnote 700 miliónov amerických dolárov.

Skupina Seattle Hockey Partners sa tiež obohatila o nových investorov, ktorí podporia jej ekonomickú silu. Ide o väčšinového majiteľa futbalového tímu Seattle Souders Adriana Hanauera a členov rodiny Ackerleyovcov, ktorí v minulosti vlastnili tím NBA Seattle SuperSonics.

Záujemcovia o tím sa majú stretnúť s Radou guvernérov NHL 2. októbra, a tak sú tieto novinky v tomto čase vítané. Pomôžu zvýšiť už tak veľmi dobré šance na schválenie žiadosti o pripojenie sa do súťaže.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL