Tatar bol opäť vymenený! Smeruje do Montrealu

Slovenský útočník Tomáš Tatar bol po druhýkrát za niekoľko mesiacov vymenený. Tentokrát ho tím Vegas Golden Knights poslal do Montrealu.

Canadiens spolu s ním získali nádejného útočníka Nicka Suzukiho a voľbu v druhom kole budúcoročného vstupného draftu. Opačným smerom putuje útočník Max Pacioretty, o ktorého výmene sa už nejaký ten mesiac špekulovalo.

Tatar prišiel do Vegas z Detroitu pred prestupovou uzávierkou, ale nebol takou posilou v akú generálny manažér George McPhee dúfal. V 20 zápasoch zaznamenal štyri góly a dve asistencie. V play-off hral len sporadicky a v ôsmich dueloch si pripísal gól a dve asistencie.

Dvadsaťsedemročný Dubničan začal ročník v Detroite, ktorý ho draftoval v roku 2009 zo 60. miesta. V 62 dueloch pred výmenou si pripísal 16 gólov a 12 asistencií. Pred sezónou pritom podpísal štvorročnú zmluvu v hodnote 21,2 milióna amerických dolárov.

Devätnásťročný Suzuki ešte v NHL nikdy nehral. Vlani hrával za Owen Sound v juniorskej OHL, kde si pripísal rovných 100 bodov (42+58) v 64 zápasoch.

Pacioretty, ktorý je o dva roky starší ako Tatar, doteraz hrával len za Canadiens. V NHL odohral 626 zápasov, v ktorých zaregistroval 226 gólov a 222 asistencií. Vlani si pripísal 17 gólov a 20 asistencií v 64 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL