Nástupcom Doana v Arizona sa stal hviezdny Ekman-Larsson

Tím Arizona Coyotes nemal po ukončení kariéry Shanea Doana kapitána. Do novej sezóny však stúpi s tým, že jeho nástupcom v tejto pozícii sa stal hviezdny obranca Oliver Ekman-Larsson, ktorý bol v predošlých štyroch rokoch alternatívnym kapitánom.

„Som extrémne poctený,“ povedal Ekman-Larsson. „Som vďačný za túto príležitosť a chcem poďakovať Johnovi (Chaykovi) a Rickovi (Tocchetovi) za to, že mi veria. Je to česť a privilégium byť kapitánom v NHL a ja sa na tú výzvu teším. V šatni máme veľa lídrov a spoločne budeme tvrdo pracovať na tom, aby sme sa stali tímom pravidelne hrajúcim v play-off.“

Dvadsaťsedemročný Švéd bol draftovou šestkou v roku 2009. Odvtedy už absolvoval 576 zápasov NHL, v ktorých zaregistroval 290 bodov za 102 gólov a 188 asistencií. V histórii Coyotes je od presťahovania organizácie z Winnipegu štvrtým kapitánom po Keithovi Tkachukovi, Teppovi Numminenovi a Doanovi.

„Oliver vlani vykročil a dokázal, že je excelentným lídrom. Je to elitný obranca a ja milujem spôsob, akým v každom zápase bojuje. Má skvelý charakter a jeho spoluhráči ho rešpektujú. Bude skvelým kapitánom a mám z neho radosť. Zaslúžil si to,“ skonštatoval tréner Rick Tocchet.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL