Crawford si nie je istý návratom, Murphy vynechá osem týždňov

Brankár Corey Crawford stále nevie, kedy sa pripojí k svojím spoluhráčom na tréningu. Tím Chicago Blackhawks pritom v piatok avizoval aj absencie ďalších hráčov, ktorí nestihnú úvod tréningového kempu.

Crawford sa stále vyrovnáva s následkami otrasu mozgu, ktorý utrpel v minulej sezóne. Momentálne už pracuje na ľade, ale len s trénerom brankárom Jimmym Waiteom. Pozitívom je, že už čelí aspoň ľahším strelám.

„Väčšina symptómov je už preč, ale ešte som nedostal zelenú. Momentálne sa cítim celkom dobre. Počas ostatných mesiacov sa to zlepšilo a počas posledných dvoch týždňov som bol schopný aj korčuľovať. Na ľade sa cítim dobre, ale momentálne ešte stále nie som pripravený,“ povedal Crawford.

„Snažíme sa trochu znížiť intenzitu a neuponáhľať to. V poslednom čase nám to ide skvelo, a preto je náročné odhadnúť, kedy by som sa mohol cítiť na sto percent. Počas posledných pár mesiacov sme však urobili veľký pokrok.“

Blackhawks majú istotu aspoň v tom, koľko času vynechá pre problémy s chrbtom obranca Connor Murphy. Klub oznámil, že to bude osem týždňov. Do akcie by sa tak mal vrátiť až v strede novembra.

Zhruba jeden týždeň z tréningového kempu by mal vynechať aj „zadák“ Brent Seabrook, ktorý utrpel zranenie brušného svalstva. Obranca Gustav Forsling robí pokroky v zotavovaní sa z operácie zápästia, ale stále nie je pripravený na návrat. Je možné, že vynechá aj úvod základnej časti.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL