Zajcev znovu získal sebadôveru. Chce zažiť lepší ročník

Ruský obranca Toronta, Nikita Zajcev, po svojom príchode do NHL urobil v prvej sezóne dobrý dojem. Druhá však už tak slávne neskončila. V tretej sezóne by sa však chcel stať opäť oporou Maple Leafs.

Dvadsaťšesťročný Moskovčan si 15. decembra zlomil nohu pri blokovaní strely a po návrate do akcie nebol rovnakým hráčom ako predtým. Zobralo mu to aj sebavedomie.

„Už si tak neveríte. Bolo skutočne ťažké vynechať šesť týždňov. Nie je to však výhovorka. Sezónu som začal skutočne dobre a bol som sebavedomý každú minútu, čo som bol na ľade. Po zranení už som na rovnakej úrovni nevedel zotrvať,“ poznamenal.

Zajcev si v prvej sezóne vybojoval lukratívny sedemročný kontrakt v hodnote 31,5 milióna amerických dolárov. Stále odmieta, že kontrakt zvýšil na neho tlak a priznáva, že minulá sezóna bola frustrujúcejšia, ako čakal.

„Bol som prvý v tíme v blokovaní striel, na to si pamätám. Hrával som v niektorých zápasoch 24 minút. Po zranení som ich odohrať nedokázal. Hrával som 19, 20. A to sa mi nepáčilo,“ povedal Zajcev, ktorého to negatívne ovplyvnilo aj psychicky. „Nie som dobrý vo vyrovnávaní sa s takýmito vecami. Stále som na to myslel.“

Svoju sebadôveru získal naspäť ruský reprezentant už počas majstrovstiev sveta, kde sa začal opäť cítiť normálne. V ôsmich zápasoch si pripísal osem asistencií. Teraz verí, že na to nadviaže vydarenou sezónou v Toronte.

„Na šampionáte som si sebadôveru zvýšil. Ten turnaj mi vyšiel. Bol som možno o trochu uvoľnenejší. Teraz som šťastný, že som už tu. Som úplne zdravý a nadšený. V lete sa s tímom stalo veľa dobrých vecí, takže to bude zaujímavá sezóna,“ dodal Zajcev.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL