Daňo schudol a trénera to teší. Úvod kempu vyzerá nádejne

Slovenský útočník Marko Daňo si vylepšil šance vybojovať si stabilnejšie miesto v zostave tímu Winnipeg Jets už pri nástupe do tréningového kempu. Klub totiž potešil svojou formou po tom, čo sa zbavil nadbytočnej váhy.

Podobne ako Patrik Laine, aj Daňo schudol v lete takmer sedem kilogramov.

„Cítim sa na ľade ľahšie, ale nepociťujem, že by som prišiel aj o silu, čo je dôležité. Niekto schudne a necíti sa už tak dobre. Ja sa cítim lepšie a som o niečo rýchlejší. A to bol aj dôvod, prečo som chcel trochu schudnúť,“ povedal Daňo pre Winnipeg Sun.

Daňo sa v kanadskom klube ešte nedokázal naplno presadiť, hoci mal aj svoje momenty. Keďže teraz má po podpise jednoročnej zmluvy prakticky poslednú šancu presvedčiť, dúfa, že sa mu to vďaka tvrdej práci počas leta podarí.

„Dúfajme, že zostanem zdravý a že dostanem viac priestoru na ľade a nie na tribúne. Počas minulej sezóny som na sebe pracoval, mal som na to čas. Teraz som však pripravený hrať. Preto som aj v lete tak tvrdo pracoval. Som pripravený plniť svoju úlohu a dúfajme, že to uvidí aj tréner a dá mi príležitosť ukázať to,“ pokračoval trenčiansky odchovanec.

Po odchode Paula Stastnyho, Joela Armiu a Matta Hendricksa bude v prvom tíme k dispozícii viac miest pre mladíkov. Daňo dúfa, že bude medzi nich patriť. Dobrým znamením je zatiaľ to, že svojho trénera letnou zmenou potešil.

„Pôsobí tak, že si výrazne zlepšil svoju telesnú kompozíciu. Počas leta na tom pracoval tvrdo a je to vidieť. Videli ste to aj u Laineho. Chlapci, ktorí schudnú a sú o rok starší a silnejší, sa na ľade pohybujú lepšie,“ skonštatoval Paul Maurice.

Ak by Daňo nedokázal v nasledujúcich týždňoch získať dostatočnú dôveru trénerov, mohla by byť na obzore ďalšia zmena pôsobiska. On však nechce prestupovať po tretíkrát v takom mladom veku. Chce byť znova hráčom, ktorý vo svojej prvej sezóne strelil osem gólov a nazbieral 21 bodov v 35 zápasoch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 09. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL