Habs neuvažujú nad tým, že by poslali preč Kotkaniemiho

Osemnásťročný fínsky útočník Jesperi Kotkaniemi má nateraz bezpečné miesto v zostave tímu Montreal Canadiens. Ten ho môže poslať do nižšej AHL alebo do Fínska, no zatiaľ sa o tom neuvažuje.

„Učí sa toho veľa v týchto prvých pár zápasoch a tie určite nie sú rovnaké ako boli v príprave. Tým však nehovorím, že s ním nie sme spokojní,“ povedal hlavný tréner Claude Julien.

„Dostávame veľa otázok ohľadom neho, no nikdy sme nehovorili o tom, že by sme ho poslali späť. To môžeme teda dať bokom. Chceme ho tu a uistíme sa, že mu dáme najlepšiu možnú šancu, aby tu zostal.“

„Tiež však máme dovolené urobiť rozhodnutie, keď príde naň ten správny čas. Práve teraz je naším cieľom nerozmýšľať o tom, že by sme ho poslali späť. Je o tom, aby sme ho mali tu.“

Kotkaniemi bol na poslednom drafte trojkou. V úvodných šiestich zápasoch sezóny si pripísal dve asistencie a dva plusové body, pričom v priemere hrával cez 14 minút na zápas. Ak odohrá za „Habs“ ešte štyri zápasy, začne mu platiť prvý rok nováčikovskej zmluvy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 10. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL