Gibson drží Ducks nad vodou. Horší strelecký diferenciál nemá v lige nikto

John Gibson inkasoval vo štvrtkovom zápase až päť gólov a Anaheim podľahol Dallasu 2:5, no americký brankár kryl aj ďalších 36 striel. Taký je jeho bežný osud v doterajšom priebehu sezóny, v ktorej dokazuje svoje vysoké kvality.

Gibson nastúpil už do svojho deviateho zápasu v tejto sezóne, a tak svojho náhradníka Ryana Millera pustil do brány len dvakrát. Doteraz pri svojich štartoch zaznamenal 94,0% úspešnosť zákrokov a priemer 2,28 inkasovaného gólu na zápas.

To, aký je dobrý, však dokazuje to, že takéto výborné štatistiky má napriek tomu, že jeho tím púšťa na bránu najviac striel v celej NHL – v priemere 38,2 strely na zápas.

Kalifornský tím mu vďačí za veľa, pretože stráca len bod na čelo Pacifickej divízie napriek tomu, že na bránu vysiela v priemere len 24 striel na zápas, v čom je predposledný v NHL len za Vancouverom.

Rozdiel medzi umožnenými strelami a vyslanými strelami je teda 14,2. Horší strelecký diferenciál mal v ligovej histórii len otrasný tím Washingtonu v sezóne 1974/75, ktorý vyhral len osem zápasov z 80. Ducks majú teraz bilanciu 5-5-1 a veľkú zásluhu na tom má práve Gibson. Treba to zdôrazniť, pretože je často prehliadaný.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL