Staal svojím jubileom napodobnil Gáboríka, Ovečkina či Crosbyho + video

Jedným z hráčov, ktorí v sobotu pomohli Minnesote k siedmej výhre z ostatných ôsmich zápasov, bol aj veterán Eric Staal. Strelil gól, ktorý mu spôsobil dvojnásobnú radosť. Pokoril ním totiž hranicu 400 presných zásahov v NHL.

Tridsaťštyriročný Kanaďan sa stal 96. hráčom histórie, ktorý dokázal na túto métu dosiahnuť. Z aktívnych hráčov to dokázali už len Alex Ovečkin, Patrick Marleau, Iľja Kovaľčuk, Sidney Crosby a Marián Gáborík.

„Sú to dobré pocity,“ priznal Staal. „Dúfam, že ich ešte príde oveľa viac. Stále sa cítim ako mladík. Mám v sebe ešte veľa času, ktorý môžem venovať tomuto športu.“

Staal nečakal na svoj jubilejný gól v zápase dlho. Už v piatej minúte ním otvoril skóre a nasmeroval Wild k triumfu 5:1 nad divíznym rivalom zo St. Louis. Bol to jeho piaty gól v sezóne a tretí z posledných štyroch duelov.

„Tento šport je mimoriadny a som vďačný za každý deň, ktorý v ňom môžem stráviť. Každý deň sa snažím dokázať, že na to ešte mám. Je to cool. Som si istý, že aj moje deti mi budú mať zajtra čo povedať, čo je pre mňa to zábavné. Dúfam, že budem mať s nimi takých momentov ešte veľa,“ poznamenal rodák z Thunder Bay.

Staal potreboval k dosiahnutiu jubilea odohrať 1 106 zápasov v dresoch Caroliny, Rangers a Minnesoty. Pripísal si v nich dokopy 933 bodov. A hoci to s ním už nevyzeralo najlepšie, od príchodu do St. Paul znovu ožil a vlani dokonca nastrieľal 42 gólov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL