Fowler dosiahol s hetrikom niečo, čo v Anaheime dokázali len Višňovský a Lindholm + video

Tím Anaheim Ducks sa po siedmich prehrách konečne tešil z víťazstva. Veľkou mierou sa o to v nedeľu zaslúžil obranca Cam Fowler, ktorý pri výhre 3:2 nad Columbusom strelil všetky tri góly.

Dvadsaťšesťročný Američan skompletizoval svoj prvý hetrik v kariére 36 sekúnd po otvorení predĺženia. Dosiahol ho pritom ako tretí obranca v klubovej histórii po Ľubomírovi Višňovskom (4. marca 2011) a Hampusovi Lindholmovi (21. decembra 2017).

„Povedal by som, že som dnes bol len na správnych miestach v ten správny čas,“ poznamenal Fowler. „Beriem ho, nesťažujem sa, ale najdôležitejšie je, že náš tím našiel cestu za víťazstvom a zbavil sa tej série prehier. To je to hlavné z dnešného duelu.“

Fowler v normálnej hracej dobe vyrovnával v strede druhej tretiny stav na 1:1 a na jej konci posielal Ducks do vedenie 2:1. Ak by Pierre-Luc Dubois nestrelil svoj druhý gól v zápase dve sekundy pred koncom tretej tretiny, bol by už ten gól víťazný a žiaden hetrik by sa nestal realitou.

Takto sa hráč číslo štyri stal siedmym obrancom v histórii NHL, ktorý strelil tretí gól pri hetriku v nadstavenom čase. Dosiahli to aj Višňovský s Lindholmom, podobne ako aj Georges Mantha, Dave Babych, Doug Crossman a Sheldon Souray.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 11. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL