Gagner chce využiť ponúknutú šancu na obnovenie kariéry v NHL

Známy útočník Sam Gagner sa pred štartom sezóny ocitol v AHL. K miestu v prvom tíme Vancouveru mu nepomohol ani niekoľkomiliónový plat. O sedem týždňov neskôr je späť a v pondelok už mal opäť na sebe dres Canucks.

Kanadský tím povolal dvadsaťdeväťročného Kanaďana po tom, čo sa mu zranilo niekoľko útočníkov a začali sa hromadiť prehry. Túto šancu by rád využil a vybojoval si opäť svoje miesto v NHL.

„Myslím si, že sa očakávalo, že musím hrať dobre, aby som sa vrátil naspäť ku Canucks. Chcete hrať v NHL. Podpísal som tú zmluvu s tým, že budem súčasťou snahy posunúť tento tím vpred. A stále to cítim rovnako,“ povedal Gagner pre CP.

„Nevidím tento vývoj negatívne. Umožnilo mi to ísť dolu, hrať v rôznych situáciách a stať sa dôležitým hráčom tímu. Umožnilo mi to zvýšiť si sebadôveru. Takéto situácie vás len posilňujú. Nepriazeň je skvelý spôsob, ako sa zlepšiť ako osoba i hráč.“

Gagner podpísal s Canucks trojročnú zmluvu za 9,45 milióna amerických dolárov, ale v tréningovom kempe ho dokázalo poraziť hneď niekoľko mladíkov. Generálny manažér Jim Benning sa ho najskôr snažil vymeniť, ale keď chýbal záujemca, prišlo rozhodnutie poslať ho na „farmu“.

Tam putoval cez waiver listinu a nezamieril do Uticy, ale na hosťovanie do Toronta. Ako otec dvoch malých detí tak mohol byť bližšie ku svojej rodine. V drese Marlies našiel pohodu a zaznamenal 15 bodov (7+8) v 15 dueloch.

„Hokej je hokej a vy len chcete ísť dolu a pokúsiť sa tam zlepšiť. Len z pohľadu rodiny to bolo trošku zložitejšie. Moja manželka ma však podporuje a moje deti sú vo veku, v ktorom si zvykli, že je občas ich otec preč,“ poznamenal Gagner.

Rodák z ontárijského Londonu si v zápase proti Winnipegu (3:6) zahral prevažne s Eliasom Petterssonom a Nikolajom Goldobinom. V akcii strávil necelých 17 minút, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, bodyček a dve strely na bránu. Hral aj v presilovkách.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL