Ktorý tréner je najväčším adeptom na Cenu Jacka Adamsa?

Po Calderovej trofeji si 17 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky zobralo na paškál trénerov. Ktorí z nich sú po štvrtine sezóny najväčšími favoritmi na Cenu Jacka Adamsa?

Najviac bodov v hlasovaní (59) aj najviac hlasov na prvé miesto (8) získal Barry Trotz, ktorý v minulej sezóne doviedol Washington k Stanleyho poháru a teraz vedie k oživeniu Islanders z New Yorku.

Druhý najskúsenejší aktívny tréner v lige pomohol newyorského tímu spevniť zadné rady a aj napriek odchodu Johna Tavaresa zažíva tím vzostup. Po štvrtine sezóny mu patrilo štvrté miesto v Metropolitnej divízie, len štyri body za vedúcim Columbusom.

Výrazné zlepšenie Buffala zase viedlo k tomu, že Phil Housley obsadil v hlasovaní druhé miesto. Dostal pritom aj tri hlasy na miesto prvé. Dvaja odborníci videli ako najlepšieho trénera Travisa Greena z Vancouveru, ktorý skončil v celkovom poradí tretí a Jona Coopera z Tampy. Po jednom hlase na prvé miesto dostali aj John Tortorella z Columbusu a Peter Laviolette z Nashvillu.

Hlasy dostalo dokopy 16 kormidelníkov, vrátane nováčikov Davida Quinna z Rangers či Jima Montgomeryho z Dallasu.

Výsledky hlasovania: Barry Trotz, Islanders, 59 bodov; Phil Housley, Sabres, 41; Travis Green, Canucks, 26; Claude Julien, Canadiens, 26; Mike Babcock, Maple Leafs, 16; Bruce Boudreau, Wild, 14; John Tortorella, Blue Jackets, 14; David Quinn, Rangers, 13; Peter Laviolette, Predators, 12; Jon Cooper, Lightning, 10; Jared Bednar, Avalanche, 7; Jim Montgomery, Stars, 5; Peter DeBoer, Sharks, 4; Bill Peters, Flames, 3; Paul Maurice, Jets, 3; Rick Tocchet, Coyotes, 2.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL