Dobrá správa pre Jaroša? Ottawa vymenila Widemana do Edmontonu

Tímy Ottawa Senators a Edmonton Oilers sa dohodli na výmene, prostredníctvom ktorej obranca Chris Wideman poputuje západným smerom do Alberty. „Senátori“ za neho získali podmienečnú draftovú voľbu.

Získaná voľba sa bude dať využiť na drafte 2020 a je to voľba, ktorú predtým Edmonton získal vo výmene obrancu Jakuba Jeřábka od St. Louis. Ottawa vďaka nej získa možnosti ďalšej voľby hráča buď v piatom alebo šiestom kole.

Wideman, ktorý bol hlavným „hrdinom“ kontroverzného videa hráčov Senators v automobile, bol vymenený v čase, keď smeroval na večeru k Benovi Bishopovi. V piatok totiž Ottawa odohrá duel v Dallase. Hráča namiesto toho čakala cesta do Anaheimu, kde sa v piatok predstaví Edmonton.

Dvadsaťosemročný rodák zo St. Louis odohral celú doterajšiu kariéru v Ottawe, ktorá ho draftovala zo stého miesta v roku 2009. V tejto sezóne zaznamenal dva góly a tri asistencie v 19 dueloch. Celkovo má za sebou 175 zápasov NHL so ziskom 43 bodov (16+27).

Táto výmena by mohla byť dobrou správou pre slovenského obrancu Christiána Jaroša – okrem neho sú totiž v prvom tíme už len ďalší šiesti obrancovia a tréner Guy Boucher bežne využíva v zápasoch sedem bekov. Tých pritom bude mať všetkých k dispozícii až po návrate Bena Harpura zo zranenia. To by mohlo znamenať, že Jaroš už získal trvalé miesto v prvom tíme.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL