Weber sa vracia, Alzner je na waiver listine

Už je to potvrdené – Shea Weber zažije svoj sezónny debut v domácom zápase, ktorý Montreal odohrá v utorok proti Caroline. Jeho návrat si však vyžiadal aj zaradenie iného obrancu na waiver listinu.

Pre tridsaťtriročného skúseného zadáka pôjde o prvý zápas od 16. decembra 2017. Za sebou má dve operácie – 13. marca mu doktori zacelili natrhnuté väzivo v ľavej nohe, 19. júna zase meniskus v pravom kolene.

„Cítim sa skutočne dobre. Bolo tam veľa vrcholov a pádov. Bol to dlhý čas. Bolo to frustrujúce, bolo to náročné, bolo to vyčerpávajúce, ale sme tu. Som nadšený, že sa vraciam,“ povedal Weber, ktorý sa podľa pôvodných predpovedí mal vrátiť až v decembri. V pondelok trénoval s Davidom Schlemkom.

Pre jeho návrat museli Canadiens uvoľniť miesto v zostave. Urobili to tým, že na waiver listinu nechránených hráčov zapísali obrancu Karla Alznera, ktorý odohral len osem zápasov so ziskom asistencie.

Tridsaťročný Kanaďan je v druhom roku svojej päťročnej zmluvy, ktorú podpísal minulý rok v lete. Tím dúfa, že si ho z listiny nikto nestiahne a že zostane v organizácii. A aj preto zapísal na listinu jeho, pretože u iných bekov by riziko bolo väčšie.

„Mnoho tímov má teraz zranenie v obrane. Máme veľa hráčov, ktorí majú prívetivé platy, ktorých kontrakty sú príliš dobré na to, aby ich tímy odignorovali. Nechceme prísť o žiadneho obrancu. Tímy ich teraz hľadajú a pri Karlovom kontrakte si myslíme, že u neho máme najnižšie riziko, že o neho prídeme,“ skonštatoval tréner Claude Julien.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL