Testovali Penguins trh pre výmenu hviezdneho Kessela?

Meno Phila Kessela je opäť skloňované v špekuláciách o možnej výmene. Po odchodoch dvoch útočníkov vraj generálny manažér Pittsburghu zvažoval aj výmenu tretieho.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet informuje, že Jim Rutherford testoval trh pre potenciálnu výmenu amerického hokejistu. Výmena sa však nenaplnila, na rozdiel od prípadov Carla Hagelina a Daniela Spronga.

Pred ich výmenami Rutherford avizoval, že dôjde k zmenám v zostave, ak sa nezlepšia výkony na ľade. Momentálne tím stráca dva body na poslednú postupovú pozíciu v Metropolitnej divízii.

Samotný Kessel už bol párkrát spájaný s odchodom z Pittsburghu. V minulom roku sa dokonca hovorilo, že bol aj otvorený možnosti prestupu do Arizony, kde by sa opätovne stretol s trénerom Rickom Tocchetom.

Kessel má rozhodnutie o výmene čiastočne vo svojich rukách, pretože má právo vybrať si len osem tímov, do ktorých by ju akceptoval. V platností má ešte tri roky v zmluve, ktorá má ročnú hodnotu 8 miliónov amerických dolárov. Z nich 1,2 milióna si udržiava Toronto.

Tridsaťjedenročný rodák z amerického Wisconsinu nazbieral v 26 zápasoch tejto sezóny 29 bodov za desať gólov a 19 asistencií. Vlani nazbieral 92 bodov v 82 dueloch. Strelil aj 34 gólov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL