Viac hráčov by mohlo nasledovať Nylandera, myslí si Guentzel

Útočník Pittsburghu Jake Guentzel by sa 1. júla 2019 mohol stať obmedzeným voľným hráčom. Jeho druhý kontrakt by pritom mohol byť podobný tomu, čo minulý týždeň podpísal William Nylander s Torontom.

Nylander sa so svojím zamestnávateľom naťahoval do posledného momentu, kým podpísal šesťročný kontrakt s ročnou hodnotou 6,96 milióna amerických dolárov. Guentzel má v NHL priemer 0,7 bodu na zápas, kým Nylander 0,73.

Guentzel, ktorému vyprší nováčikovský kontrakt, by sa rád s Penguins na zmluve dohodol a nechcel by v ideálnom svete zažiť to, čím si prešiel Nylander. Myslí si však, že by Švéd týmto mohol inšpirovať mnohých iných mladíkov.

„Oh, každý si tej situácie všimol. Je to niečo nové. Je to niečo odlišné. Niektorí hráči to možno začnú robiť. Uvidíme, čo sa stane,“ povedal pre The Athletic.

Guentzelov agent Ben Hankinson chcel s Pittsburghom rokovať už pred touto sezónou, ale generálny manažér Jim Rutherford navrhol rokovania až po skončení tejto sezóny.

Dvadsaťštyriročný Američan, ktorý v prvých 26 zápasoch sezóny zaznamenal 12 gólov a 10 asistencií, si uvedomuje, o čo v tomto ročníku hráč, ale tvrdí, že ho to nijak nerozptyľuje.

„V skutočnosti o tom príliš nepremýšľam. Len sa snažím koncentrovať na sezónu, vyhrať toľko zápasov, koľko sa dá, dostať sa do play-off... Viem však, že je to ročník pred novom zmluvou a viem, že je v stávke,“ poznamenal Guentzel.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 12. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL