Carter by mohol ukončiť kariéru, ak by ho Kings vymenili

Tím Los Angeles Kings je na dne ligovej tabuľky a očakáva sa, že by už čoskoro mohol začať robiť zmeny vo svojej zostave. A jedným z očakávaní je, že sa začne zbavovať starých hráčov.

Jedným veteránom, ktorý by mohol otvoriť priestor pre mladíkov, je pritom aj útočník Jeff Carter. Bob McKenzie z televízie TSN však verí, že akvizícia dvojnásobného šampióna by bola pri príjemcu jeho služieb rizikom.

„Jeden z veteránov, ktorých Kings majú a ktorí by mohli pútať pozornosť iných tímov hľadajúcich ofenzívu, je Jeff Carter, tridsaťtriročný útočník, ktorý vie hrať centra i krídelníka a má schopnosť strieľať góly. Či je to Boston alebo Arizona alebo hociktoré iné tímy hľadajúce útočníka, toto by mohol byť hráč, o ktorého by mali záujem,“ poznamenal McKenzie.

Carter má po tejto sezóne v zmluve ešte tri platné roky s „cap-hitom“ 5,27 milióna dolárov, čo by podľa odborníka mohlo byť pre záujemcov zvládnuteľné. V reálnych peniazoch pritom zarobí dokopy len 7 miliónov dolárov. Problém je však niekde inde.

„Nemá ochranu pred výmenou, ale v L.A. to miluje a rád by tam zostal. Ak bude vymenený niekam, kde sa mu to nebude páčiť, mohlo by byť pre neho možnosťou aj ukončenie kariéry. Preto aj podpisoval zmluvu, v ktorej v posledných rokoch nechá na stole len 7 miliónov. Ak ukončí kariéru, tím by za to dostal pokutu a v každom z troch rokov by zaťažoval rozpočet sumou 3,75 milióna dolárov,“ skonštatoval McKenzie.

Carter v prvých 33 zápasoch tejto sezóny strelil šesť gólov a dokopy nazbieral 15 bodov, pričom v priemere hráva necelých 19 minút na zápas.

Pokiaľ ide o zvyšok mužstva, podľa Pierrea LeBruna by mohol byť vymenený ktokoľvek s výnimkou dvoch nedotknuteľných hráčov – centra Anžeho Kopitara a obrancu Drewa Doughtyho. Podľa neho by mohli byť Kings ochotní aj rozlúčiť sa s brankárom Jonathanom Quickom. Aktívne ho však tímom neponúkajú.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 12. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL