MSJ 2019: Slovensko podľahlo Švédsku o tri góly + video

Slovenskí juniori sa na svetovom šampionáte v Britskej Kolumbii odohrali druhý zápas za dva dni, keď si po prehre s USA zmerali sily so Švédskom. Podľahli mu 2:5.

Slovensko – Švédsko 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Góly: 14. Liška (Hrehorčák, Fehérváry), 49. Fafrák – 12. Elvenes, 17. Bemström (Lundkvist, Holmberg), 27. Bemström (Elvenes, Sandin), 46. Brännström (Lundeström, Boqvist), 53. Lundeström

Zostava Slovenska: Sklenár (Hlavaj) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Baláž – Regenda, Kukuca, Fafrák.

Zostava Švédska: Ersson (Ahman) – Brännström, Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg, Holmberg, Bemström – Olofsson, Lundeström, Zetterlund – Södergran, Hållander, Bäck – Sveningsson.

Podobne ako v prvom zápase, ani v tom štvrtkovom nezažilo Slovensko zlú prvú tretinu a dokázalo držať s favoritom krok. Švédi sa ujali vedenia v 12. minúte, keď svoj prienik po pravej strane zakončil gólom Lucas Elvenes. Krátko na to hralo Slovensko presilovku, ktorú na vyrovnanie využil Adam Liška. O menej ako dve minúty neskôr si však „tri korunky“ vedenie obnovili, keď uspel z dorážky Bemström.

Ani v druhej tretine švédski hráči neboli až takí dominantní, ale podstatné bolo, že zvýšili svoje vedenie. V 25. minúte sa držaním previnil Adam Ružička, ktorého faul potrestal Bemström. Slováci sa snažili po góle o kontaktný gól, ale švédska obrana ich do ničoho nepúšťala. Veľmi dobre zvládla aj dve oslabenia.

V tretej tretine Švédi využili vo svoj prospech aj ďalšiu presilovku, keď faul Goliana potrestal Brännström a v 46. minúte bol náskok favorita už trojgólový. O tri minúty neskôr sa podarilo Slovensku znížiť, ale s poriadnou dávkou šťastia. Miloš Fafrák zasiahol puk z hokejky prihrávajúceho Švéda, ten zamieril k brankárovi Erssonovi, ktorý to zjavne nečakal a puk sa od neho odrazil do brány. Šanca stále žila, ale nie dlho. V 53. minúte upravil na konečných 5:3 Lundeström. Slováci hrali do konca ešte dve presilovky, ale švédska obrana bola výborná.

Juraj Sklenár inkasoval päť gólov z 26 striel, jeho náprotivok Samuel Ersson čelil 22 strelám. Švédi zaknihovali rekordnú 46. výhru v skupinovej fáze po sebe. Slovensko čaká najbližší duel v nedeľu proti Fínsku.



„Potrebujeme mať lepšie začiatky zápasov. Musíme začať zápasy rýchlejšie a častejšie strieľať puky na bránu. Musíme sa držať plánu a snažiť sa najviac ako to ide. Dúfam, že vyhráme zápasy proti Fínsku a Kazachstanu a zabojujeme o tretie miesto,“ povedal Adam Ružička.

Ostatné zápasy

Rusko – Dánsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Dáni boli strelecky aktívnejší, ale Danil Tarasov zastavil všetkých 20 striel a doviedol Rusko k výhre 4:0. Alexander Romanov zaznamenal gól a dve asistencie, Vitalij Kravcov gól a asistenciu, Klim Kostin dvakrát asistoval. Pavel Šen a Ivan Morozov tiež skórovali, pričom druhý trafil prázdnu bránu. William Rorth inkasoval trikrát z 18 striel. Dáni nestrelili gól ani v druhom zápase na turnaji a majú skóre 0:18.



Švajčiarsko – Kanada 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada sa so Švajčiarskom poriadne natrápila. Na strely vyhrala 32:17, ale o výsledok sa bála až do konca. Napokon uspela tesne 3:2 po góloch Codyho Glassa, MacKenzieho Entwistleho a Noaha Dobsona. Iana Scotta prekonal iba dvojgólový Philipp Kurašev. Akira Schmid predviedol 29 zákrokov.



Fínsko – Kazachstan 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Fíni prestrieľali outsidera turnaja 56:18 a zdolali ho jasne 5:0. Otto Latvala, Aarne Talvitie, Samuli Vainionpaa, Kaapo Kakko a Aleksi Heponiemi skórovali, Jesse Ylonen dvakrát asistoval a Ukko-Pekka Luukkonen vychytal nulu. Za Kazachov odchytal celý zápas Demid Jeremejev.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 12. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL