Ani prvý útok Colorada nie je nedotknuteľný. Tréner ho zmenil

Trápenie tímu Colorado Avalanche v posledných zápasoch vyústilo k niečomu, čo si mnoho fanúšikov nevedelo ani predstaviť – tréner Jared Bednar sa rozhodol rozložiť hviezdny prvý útok.

V sobotnom zápase proti Chicagu neuvidíme štartovať pokope trojicu Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen. Po troch prehrách po sebe a ôsmich z posledných 11 zápasov prvú formáciu opúšťa Landeskog.

„Trochu ich v zostave poposúvame, aby sme videli, či tým dokážeme dodať niekoľkým hráčom iskru,“ povedal Bednar.

Namiesto Landeskoga v piatok trénoval v prvej formácii Matt Nieto, ktorý inak hrával v tretej formácii. Kapitán denverského tímu klesne do druhého útoku k Alexovi Kerfootovi a J.T. Compherovi.

Do tretieho útoku sa dostane Sheldon Dries, ktorý v ňom doplní Carla Söderberga a Matta Calverta. Tyson Jost bude centrom štvrtej formácie, na ktorej krídlach budú Sven Andrighetto a Gabriel Bourque.

„Rozprávali sme sa o tom s našimi hviezdami a oni boli k tejto zmene otvorení. Uvidíme, čo nám to prinesie, uvidíme, či nájdeme kombináciu, ktorá bude fungovať pre celý tím,“ skonštatoval Bednar.

„Prehrali sme tri zápasy po sebe, a tak sa niečo zmeniť musí. Je zrejmé, že medzi mnou, Mikkom a Nateom je chémia, ale som nadšený, že si zahrám aj s Compherom a Kerfootom. Myslím si, že sa Nietovi bude dariť s Nateom a Mikkom skvelo. Je vzácne vidieť jeden útok bez zmeny celých 82 zápasov. Vy novinári z toho budete nadšení, ale je to len súčasť tohto športu. Mne nezáleží na tom, s kým budem hrať, chcem sa len dostať opäť na tú víťaznú stranu,“ doplnil Landeskog.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL