Verejne a bez servítky: Riaditeľ Stars vyzval dve hviezdy k zlepšeniu

Výkonný riaditeľ organizácie Dallas Stars, Jim Lites, nie je nadšený z výkonov, ktoré v tejto sezóne podávajú najväčšie ofenzívne hviezdy tímu, Tyler Seguin a Jamie Benn. V piatok o tom dal vedieť verejne a bez servítky.

„Sú sku***né na ho*no, neviem, ako inak by som to povedal,“ skonštatoval Lites pre The Athletic. „Tím je v poriadku, ale Seguin a Benn sú hrozní.“

Tieto slová prišli po štvrtkovej výhre Dallasu 2:0 nad silným Nashvillom. V tomto stretnutí Benn a Seguin nebodovali, čo sa obom stalo v druhom zápase po sebe.

„Sme v lige, v ktorej tímy ťahajú hviezdy a naše hviezdy to nerobia,“ pridal Lites, ktorý chcel, aby boli jeho vyjadrenia zverejnené. „Je to hanba a nikto o tom nepíše. Napíšte to!“

Za ostatné dni to nie sú prvé výroky plynúce z frustrácie. Hlavný tréner Jim Montgomery bol znechutený po prvom tréningu po vianočnej pauze, ktorý označil za „sku***nú hanbu“.

Lites je najviac sklamaný z hviezd napriek tomu, že Seguin vedie tím s 32 bodmi. Benn nazbieral o dve body menej. Od oboch by sa však vzhľadom na ich platy čakalo viac a výkonný riaditeľ sa to nebojí povedať otvorene.

„Títo chlapci nie sú dostatočne dobrí. Nie sú dostatočne dobrí pre mňa, pre majiteľa, pre generálneho manažéra. Dostali veľké kontrakty, pretože boli tretím a šiestim najproduktívnejším hráčom ligy počas posledných piatich rokov. Dostali svoje peniaze a my od nich neočakávame, aby v každom zápase zaostávali,“ skonštatoval.

Pripomeňme, že Benn má štvrtý najvyšší plat v lige a poberá 13 miliónov amerických dolárov ročne. Seguin bude mať od budúcej sezóny v platnosti osemročnú zmluvu v hodnote 78,8 milióna dolárov. Momentálne je jeho „cap-hit“ 5,75 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL