MSJ 2019: Česi nestačili na Rusov, Kazachovia strelili Američanom dva góly + video

Noc z piatka na sobotu na svetovom šampionáte juniorov priniesla dva zápasy. V prvom českí reprezentanti podľahli Rusku tesne 1:2 a v druhom potvrdili úlohu favorita Spojené štáty americké, ktoré porazili Kazachstan 8:2.

Česko – Rusko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Česi aj v druhom zápase po sebe doplácali na nižšiu efektivitu streľby a aj tentokrát ich podžral brankár Lukáš Dostál, ktorý čelil 28 strelám. Z nich ho prekonali Galimov a Kovalenko. Rusi viedli o dva góly a následne hrali rozumne a príliš sa dopredu netlačili. Českým mladíkom sa podarilo zásluhou Kondelíka streliť kontaktný gól, ale vo zvyšných 24 minútach už duel zvrátiť nedokázali. K druhej ruskej výhre na turnaji prispel s 24 zákrokmi aj Kočetkov.



Kazachstan – USA 2:8 (1:4, 0:3, 1:1)
Druhú výhru na turnaji oslávili aj Američania, ktorí však mali na programe pomerne ľahkého súpera v podobe Kazachstanu. K výhre 8:2 prispel hetrikom Farabee, štyri asistencie nazbieral Robertson. Z gólov sa tešili aj Wahlstrom, Chmelevski, Poehling, Madden a Norris. Kým Spojené štáty americké vyslali na bránu 66 striel, Primeau čelil len 13. Z nich na neho našli recept Bujalskij a Mitenkov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL