Wolski hviezdou týždňa, Halák najlepším Slovákom

Útočník Colorada Wojtek Wolski bol vymenovaný za prvú hviezdu uplynulého týždňa. Za ďalšie hviezdy boli menovaní Bobby Ryan a Gregory Campbell. Najlepším Slovákom sa stal Jaroslav Halák.

Wojtek Wolski sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňa po tom, čo v troch stretnutiach strelil 2 góly a zaznamenal aj 4 asistencie. Avalanche pomohol k trom víťazstvám a je lídrom kanadského bodovania tímu. V priebehu svojej štvrtej sezóny už zaznamenal 25 bodov.

Druhou hviezdou týždňa sa stal pravý krídelník Bobby Ryan z Anaheimu. Ten počas uplynulých siedmych dní zaknihoval 5 gólov a v stretnutí proti Los Angeles strelil svoj prvý hetrik v kariére. Bol najlepším strelcom týždňa.

Treťou hviezdou týždňa je center Floridy Gregory Campbell. Rodák z kanadského Londonu pomohol Panthers k trom víťazstvám v troch zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a štyri asistencie.

Najlepším slovenským hráčom uplynulého týždňa sa stal brankár Montrealu Jaroslav Halák. Bratislavský rodák odchytal v uplynulom týždni tri víťazné zápasy, v ktorých zastavil 97 striel súperov. V priemere inkasoval 3 góly na zápas a zaknihoval 91,5% úspešnosť zákrokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2009 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL