Pánik nebodoval pri prehre, Murray a Penguins opäť úspešní

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem zápasov. V akcii bol jediný Slovák, ktorý nebodoval – Richard Pánik. Pittsburgh i Matt Murray potvrdili veľkú formu.

Devils zdolali Coyotes po nájazdoch, Pánik nebodoval

Jediný slovenský zástupca v piatkovej noci, Richard Pánik, nebodoval ani sa netešil z víťazstva. Vo vyrovnanom zápase jeho Arizona nestačila na New Jersey, ktoré vďaka premeneným nájazdom Kylea Palmieriho a Drewa Stafforda triumfovalo 3:2. V normálnej hracej dobe skórovali Nico Hischier a Blake Coleman. Palmieri si pripísal asistenciu. MacKenzie Blackwood zastavil všetkých osem striel predtým, ako sa na konci prvej tretiny zranil. Keith Kinkaid následne čelil 17 strelám, z ktorých ho prekonali Conor Garland a Christian Fischer. Darcy Kuemper kryl 33 striel. Pánik odohral 15 a pol minúty a na bránu vyslal jednu strelu. V zápase urobil tri bodyčeky a nazbieral štyri trestné minúty. Súper jeho fauly nepotrestal. Coyotes prehrali tretí zápas po sebe.

Staffordov rozhodujúci nájazd v jeho 800. zápase v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford (NJD), 2. Ch. Fischer (ARI), 3. B. Coleman (NJD)

Murray vynuloval Winnipeg, Penguins si natiahli víťazné série

Pittsburgh potvrdil, že to doma na organizáciu Jets vie a v piatok si natiahol víťaznú sériu už na osem zápasov. Matt Murray opäť potvrdil nárast formy, keď zneškodnil všetkých 33 striel a s tretím čistým kontom v sezóne doviedol Penguins k triumfu 4:0 nad Winnipegom, ktorý bol už v poradí 18. po sebe vo vzájomných dueloch na ľade „tučniakov“. O góly sa postarali Olli Määttä, Matt Cullen, Dominik Simon a Kris Letang. Prvé tri inkasoval Connor Hellebuyck z 32 striel, posledný padol do prázdnej brány. Cullen pridal aj asistenciu. Jets inak prehrali tretí zápas z posledných štyroch a prišli aj o útočníka Nikolaja Ehlersa, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela. „Myslím si, že boli rýchlejší ako my. Hrali tak ako počas posledných zápasov. Vyzerali rýchlo, pracovali skutočne dobre s hokejkami, blokovali množstvo striel,“ poznamenal tréner Paul Maurice.

Murrayho najlepšie zákroky pri shutoute:


Hviezdy duelu: 1. D. Simon, 2. M. Murray, 3. M. Cullen (všetci PIT)

Larkin v predĺžení rozhodol o ukončení série prehier Detroitu

Detroit ukončil sériu šiestich prehier proti silnému súperovi. Na domácom ľade zdolal Nashville 4:3, pričom rozhodnutie priniesol Dylan Larkin v poslednej minúte nadstaveného času. Ako prvý hráč v klubovej histórii strelil v jednej sezóne až štyri góly v predĺžení – ligový rekord je päť. Red Wings v zápase prehrávali 0:2, ale po góloch Andreasa Athanasioua, Thomasa Vaneka a Tylera Bertuzziho sa dostali do vedenia. Prišli oň 76 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Bod pre Predators zaistil Ryan Johansen. Skórovali aj P.K. Subban a Craig Smith. Jimmy Howard pomohol k výhre 27 zákrokmi, Pekka Rinne ich urobil 35. Predators mohli vyhrať tretí zápas po sebe. Vanek skóroval v jeho 1 000. dueli v NHL.

Larkinov víťazný gól:


Odporúčame:
Video: Luke Witkowski vs. Austin Watson (bitka)

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. P. Rinne (NSH), 3. T. Bertuzzi (DET)

Aho sa v jubilejnom 200. zápase tešil z bodov i výhry

Greg McKegg strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Caroline k víťazstvu 4:2 nad Columbusom, ktorý prišiel o sériu štyroch výhier vonku. Naopak, Hurricanes sa tešili z tretej výhry po sebe, keď sa presadili aj Micheal Ferland, Dougie Hamilton a do prázdnej brány Sebastian Aho. Ten si odniesol aj asistenciu, aby sa stal 10. hráčom v klubovej histórii, ktorý mal po svojom 200. zápase v NHL na konte aspoň 125 bodov. Curtis McElhinney čelil 24 strelám, z ktorých ho pokorili Oliver Bjorkstrand a Artemij Panarin, ktorý bodoval v šiestom zápase po sebe. Sergej Bobrovskij inkasoval tri góly zo 16 striel, Joonas Korpisalo následne kryl všetkých 14 striel.

Hviezdy duelu: 1. G. McKegg, 2. D. Hamilton, 3. S. Aho (všetci CAR)

Seguin, Chudobin doviedli Stars k ďalšiemu úspechu proti Capitals

Tyler Seguin strelil dva góly a Anton Chudobin zneškodnil 36 striel, aby pomohli Dallasu k výhre 2:1 nad Washingtonom. Seguin svoj druhý gól v zápase strelil vo štvrtej minúte predĺženia, aby Stars vyhrali aj druhý vzájomný zápas proti majstrovi v ročníku a natiahli svoju domácu bodovú sériu proti Capitals na 17 zápasov od októbra 1996. Alex Radulov zaznamenal dve asistencie. Texaský tím bodoval v piatom zápase po sebe, pričom štyri z nich vyhral. Washington, ktorého čestný úspech zaznamenal Lars Eller, prehral posledné tri stretnutia po sebe. Pheonix Copley opustil duel s 27 zákrokmi. V tretej tretine čelil len dvom strelám. „Ak budeme hrať tak ako v druhej a tretej tretine, vyhráme veľa zápasov. Myslím si, že tie dve strely v tretej tretine bolo najmenej striel, ktoré sme súperovi umožnili,“ povedal tréner Todd Reirden.

Seguinov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. D. Orlov (WSH)

Colorado ukončilo sériu prehier jasnou výhrou nad Rangers

Mikko Rantanen zaznamenal dva góly a asistenciu, Nathan MacKinnon gól a dve asistencie, Tyson Barrie tri asistencie. Hoci sa Rangers v ostatných dueloch v Denveri darilo a vyhrali aj prvý vzájomný zápas doma, v piatok sa z výhry 6:1 tešilo Colorado, ktoré tak ukončilo sériu šiestich prehier. Gólmi k tomu prispeli aj Gabriel Landeskog, Alexander Kerfoot a Ryan Graves. Philipp Grubauer urobil 24 zákrokov. Tri góly padli z presiloviek, ktorých Avalanche hrali až desať. Aj preto si Alexandar Georgiev napokon pripísal až 41 zákrokov. V oslabení strelil jediný newyorský gól Ryan Strome, ktorý skóroval v 50. minúte. „Dnes to nebol náš večer od samého začiatku. Vytvorili sme si veľa vlastných problémov s tými vylúčeniami,“ povedal tréner Rangers David Quinn. Domáci MacKinnon inak bodoval v šiestom zápase po sebe. Keď on, Rantanen a Landeskog skórujú v jednom zápase, Avalanche neprehrávajú. V tomto ročníku sa to stalo päťkrát. Barrie je už novým klubovým rekordérom medzi obrancami s 278 bodmi.

Odporúčame:
Video: Obranca Colorada strelil prvý gól v NHL tímu, ktorý ho draftoval

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. N. MacKinnon, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Pacioretty pri návrate rozhodol o ďalšej výhre Vegas

Brandon Pirri putoval na „farmu“, ale Max Pacioretty sa uistil, že jeho stratu vykompenzuje. Pri návrate do akcie strelil gól, ktorým rozhodol o výhre Vegas 3:2 nad Anaheimom. Asistenciu si pri ňom pripísal aj Alex Tuch, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe. Vegas ťahá rovnako dlhú víťaznú sériu, pričom nad Ducks vyhralo doteraz všetky tri vzájomné zápasy. K tomu aktuálnemu prispeli gólmi aj Nate Schmidt a dvojbodový Tomáš Nosek. Marc-Andre Fleury kryl 25 striel a prekonali ho len Daniel Sprong a Carter Rowney. John Gibson urobil 39 zákrokov, ale siedmu prehru Anaheimu po sebe neodvrátil. Kapitán Ryan Getzlaf opäť nebodoval – jeho suchoty sú už šesťzápasové.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. H. Lindholm (ANA), 3. C. Rowney (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 15:29 0 0 0 0 4 1 3



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 01. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL