Nádej pre Haláka: Price vynechá zápas hviezd. Webera zranil puk

Šanca pre slovenského brankára? Hviezdny brankár Carey Price nebude účastníkom tohtoročného zápasu hviezd. V pondelok to oznámil tím Montreal Canadiens. Dôvodom je jeho neoptimálny zdravotný stav.

„Rozprávali sme sa o situácii s Careym a doktormi. Všetci sme sa dohodli, že cez prestávku pre zápas hviezd bude oddychovať a regenerovať. Careyho trápi už nejaký čas vlečúce sa zranenie a chceme sa uistiť, že bude pre druhú polovicu sezóny zdravý a oddýchnutý,“ povedal generálny manažér Marc Bergevin.

NHL sa bude musieť rozhodnúť, koho do exhibície nominuje namiesto Pricea. Na um pritom prídu dve mená – Frederik Andersen z Toronta, u ktorého sú komplikáciou poranené slabiny, a Jaroslav Halák z Bostonu.

Druhá alternatíva by isto potešila slovenských fanúšikov. Voľbou by však mohol byť aj Andrej Vasilevskij z Tampy, ktorý by však bol, podobne ako Andersen, tretím zástupcom svojho tímu v exhibícii.

Weber nedohral pondelkový zápas

Montreal sa mohol vyrovnávať aj so zranením obrancu Sheu Webera, ktorý nedohral pondelkový zápas proti Minnesote po tom, čo ho v prvej tretine trafil do tváre puk. Zápas opustil až počas prvej prestávky. Po zápase však prišli dobré správy.

Tréner Claude Julien povedal novinárom, že tridsaťtriročný obranca pocestuje s tímom na zápas do Detroitu, ale nevedel garantovať, že v utorok aj bude hrať. Vyzerá to však pravdepodobne.

Weber, ktorý už vynechal prvých 24 zápasov po letnej operácii kolena, zaznamenal šesť gólov a šesť asistencií v 18 odohraných stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL