Rielly a Giordano favoritmi na Norrisovu trofej

Po prvej polovici sezóny sa dvadsať členov Asociácie profesionálnych hokejových novinárov zapojilo aj do hlasovania o to, komu by venovali v tomto bode sezóny Norrisovu trofej. Víťaz taký jasný ako v prípade Calderovej trofeje nebol.

Najviac bodov získal Morgan Rielly, ktorý je veľkým dôvodom toho, že sa Toronto v tejto sezóne stalo jedným z top tímov celej NHL. V boji o post najlepšieho obrancu však získal v hlasovaní len o štyri body viac ako Mark Giordano, ktorého Calgary je najlepším tímom Západnej konferencie.

Obaja patria aj medzi najproduktívnejších „zadákov“ sezóny. Rielly, ktorý dostal 11 hlasov na prvé miesto, je druhý za Brentom Burnsom zo San Jose so 45 bodmi. Giordano, ktorý najviac oslovil šesť expertov, nazbieral 40 bodov a je v bodovaní tretím.

Burns, ktorý získal doteraz 47 bodov, skončil v hlasovaní realizovanom oficiálnou ligovou stránkou na piatom mieste. Pred neho sa dostali John Carlson z Washingtonu a Seth Jones z Columbusu. Ten dostal aj dva hlasy na prvé miesto. Jeden takýto hlas dostal aj Roman Josi z Nashvillu. V poradí skončil siedmy.

Výsledky hlasovania: Morgan Rielly, Maple Leafs, 77 bodov; Mark Giordano, Flames, 73 bodov; John Carlson, Capitals, 42 bodov; Seth Jones, Blue Jackets; 22 bodov; Brent Burns, Sharks, 22 bodov; Kris Letang, Penguins, 21 bodov; Roman Josi, Predators, 11 bodov; Thomas Chabot, Senators, 10 bodov; Victor Hedman, Lightning, 10 bodov; Ryan McDonagh, Lightning, 5 bodov; Ryan Suter, Wild, 2 body; Drew Doughty, Kings, 2 body; Erik Karlsson, Sharks, 2 body; Rasmus Ristolainen, Sabres, 1 bod


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL